阿轩 发表于 2023-5-19 20:40

『表情』对白版

<iframe height="400" marginheight="0" src="https://static-play.kg.qq.com/node/Fr3WBKcBD3/play_v2?s=oZLUI_xo0R8FtxI1&shareuid=639c9884272e3f8e304e&topsource=a0_pn201001006_z11_u1151238540_l0_t1684499716__&pageId=details_of_creations " frameborder="0" width="520" marginwidth="0" scrolling="no"></iframe>&nbsp;<div><b><font size="3">&nbsp;听不见的朋友请点这里:https://static-play.kg.qq.com/node/Fr3WBKcBD3/play_v2?s=oZLUI_xo0R8FtxI1&shareuid=639c9884272e3f8e304e&topsource=a0_pn201001006_z11_u1151238540_l0_t1684499716__&pageId=details_of_creations</font></b></div><div><b><font size="3"><br></font></b></div>

阿轩 发表于 2023-5-19 20:43

约汪靓女细甜情演对白给力,哆谢喽

当时我每日都写好多文字俾你
  而你就用返好多公仔表情嚟覆我
  有时俾一个微笑:许志安
独白:对唔住呀:我一路以为你会明白我send俾你每一个表情嘅意思
  因为我哋不嬲都系咁样沟通架
  谁不气馁 写出一千句百万句
  谁的应对 却定要那麼的乾脆
  给我穿心一箭藏证据 当天怎麼也得到你默许
  相恋时你共我相恋时 手机中数百句我愿意
  黄色小脸献著吻 纤巧的细心 卡通标志建立著信心
  分手时爱亦变得虚拟 慰问多敷衍了事
  再没温馨的莞尔 如同陌生的女子 相恋再不可以
  薛凯琪独白,我哋嘅角色好似掉转咗咁
  我会不停问你嘢:相处耐咗:到後来我肯同你讲返多啲嘢嘅时候
  亦都系你决定离开我嘅时候
  谁於每晚 渴望心心眼与颂赞
  谁的两眼 已换上痛哭跟悲叹
  给我伤心撕裂无冀盼 沟通的诗意此际正在散
  相恋时你共我相恋时 手机中数百句我愿意
  黄色小脸献著吻 纤巧的细心 卡通标志建立著信心
  分手时爱亦变得虚拟 慰问多敷衍了事
  薛凯琪独白:薛凯琪
乐曲
独白:我从来无同你讲过我最锺意你啲咩
  就系其实你同我好唔同
  你会识得讲好多好多嘢去表达你自己
  去令我更加明白你
  许志安独白,有时就眼湿湿
  我望见一剔时 再望见双剔时
  让我得知你回眸过 在耻笑我多傻
  回覆我那表情 如取替你心声
  薛凯琪独白,你已经开始无表情
  许志安独白,喺嗰段时间因为好多嘢令到我好唔开心
  而我亦都唔知点同你解释
  薛凯琪我好想好想帮你:我记得:表情
作词,但系你无俾机会我呀
  因为我睇到你对住我嘅时候,我想打开任何嘅一个话题
  但系你都唔理我
  你开始收埋自己,乜都唔同我讲
  许志安独白:慢慢你嘅whatsapp里面开始出现返好多好多嘅文字

321 发表于 2023-5-19 20:48

听不懂哈。。

阿轩 发表于 2023-5-19 21:01

柒夏 发表于 2023-5-19 20:48
听不懂哈。。

画面有歌词试着听

蓝魔 发表于 2023-5-19 21:14

欣赏一下,谢谢。

我也在 发表于 2023-5-19 22:01

广东爱情故事我要给你PK,哈哈哈。真是P不过你这个广东佬;P

我也在 发表于 2023-5-19 22:05

你这有了美女组合唱的就是带劲儿呢:lol

我也在 发表于 2023-5-19 22:07

听出来了,这是从深圳公司过来的那个汪靓妹吧。

岚儿 发表于 2023-5-19 22:20

广东话?!

岚儿 发表于 2023-5-19 22:20

好好听!需要对词才能听懂~
页: [1] 2
查看完整版本: 『表情』对白版