[单曲清音] 【岚儿推荐】孤勇者 演唱:安达组合 Anda union

LANERTUIJIAN

孤勇者

ᠰᠤᠨᠤᠰ ᠬᠠᠲᠠᠨ ᠵᠤᠷᠢᠭ
都 是勇敢的
ᠮᠢᠨᠦ ᠬᠦᠯᠢᠶᠡᠭᠰᠡᠨ ᠲᠡᠷᠡ ᠠᠯᠤᠰ ᠊ᠤᠨ ᠬᠤᠯᠠ ᠵᠢᠨ
你额头的伤口 你的 不同
ᠬᠤᠯᠠ ᠵᠢᠨ ᠲᠡᠷᠡ ᠲᠠᠭᠤᠨ
你犯的错
ᠰᠤᠨᠤᠰ ᠬᠠᠷᠢᠭᠤ ᠦᠭᠡᠶ᠋ ᠰᠤᠨᠤᠰ
都 不必隐藏
ᠴᠢᠨᠦ ᠭᠠᠯᠯᠠᠭᠰᠠᠨ ᠲᠡᠷᠡ ᠦᠢᠯᠡ ᠵᠢᠨ ᠦᠨᠡᠨ ᠊ᠢ
你破旧的玩偶 你的 面具
᠊ᠢ ᠦᠨᠡᠨ ᠊ᠢ ᠪᠤᠤ ᠨᠢᠭᠤ
你的自我
ᠶᠠᠭ ᠤᠲᠤ ᠭᠡᠷᠡᠯ ᠠᠰ ᠪᠢᠲᠡᠨ ᠊ᠢ ᠭᠡᠷᠡᠯᠲᠦᠭᠦᠯᠵᠦ ᠪᠠᠭᠤᠭᠠᠴᠢ
他们说 要带着光 驯服每一头怪兽

ᠶᠠᠬ ᠤᠲᠤ ᠪᠢᠲᠡᠨ ᠪ ᠰᠢᠷᠬ᠎ᠠ ᠵᠢ ᠠᠨᠠᠭᠠᠨ ᠰᠡᠤᠡᠬᠢᠯ ᠊ᠢ ᠴᠢᠩᠭᠠᠯᠠᠨ᠎ᠠ
他们说 要缝好你的伤 没有人爱小丑
ᠲᠤᠶ᠋ᠢᠯ ᠊ᠤᠨ ᠲᠤᠶᠠᠭ᠎ᠡ ᠤᠶᠠᠭ᠎ᠠ ᠤᠶᠠᠭᠠᠳ
为何孤独 不可 光荣
ᠭᠠᠶ᠋ᠢᠬᠠᠮᠰᠢᠭ ᠲᠡᠭᠦᠯᠲᠡᠷ ᠲᠩᠷᠢ ᠭᠠᠵᠠᠷ
人只有不完美 值得歌颂
ᠬᠠᠷᠠᠩᠭᠤᠢ  ᠳ᠋ᠤ᠌ ᠭᠡᠭᠡ ᠪᠤᠯᠤᠭᠰᠠᠨ ᠪᠠᠭᠠᠲᠤᠷ ᠊ᠤᠳ ᠊ᠤᠨ ᠳᠠᠭᠤᠨ
谁说污泥满身的不算英雄

ᠲᠡᠯᠭᠡᠷ ᠲᠠᠯ᠎ᠠ ᠵᠢᠨ ᠴᠡᠯᠡᠭᠡᠷ ᠨᠤᠭᠤᠭᠠᠨ
你的斑驳 与众不同
ᠲᠡᠨᠢᠭᠡᠷ ᠲᠠᠯ᠎ᠠ ᠵᠢᠨ ᠪᠢᠯᠢᠭ ᠊ᠦᠨ ᠤᠬᠠᠭᠠᠨ
你的沉默 震耳欲聋
ᠤᠯᠠᠮ ᠦᠭᠡᠲᠡ ᠪᠡᠨ ᠤᠭᠰᠠᠭ᠎ᠠ ᠲᠡᠭᠡᠭᠰᠢ ᠪᠡᠨ
你才是真正的英雄
ᠣᠷᠲᠤ ᠵᠢᠨ ᠲᠠᠭᠤᠨ ᠪ ᠤᠤᠬᠠᠢ ᠲᠡᠭᠡᠭᠰᠢ ᠪᠡᠨ
歌颂您的英雄气概

ᠲᠡᠯᠭᠡᠷ ᠲᠠᠯ᠎ᠠ ᠵᠢᠨ ᠴᠡᠯᠡᠭᠡᠷ ᠨᠣᠭᠣᠭᠠᠨ
你的斑驳 与众不同
ᠲᠡᠨᠢᠭᠡᠷ ᠲᠠᠯ᠎ᠠ ᠵᠢᠨ ᠪᠢᠯᠢᠭ ᠊ᠦᠨ ᠤᠬᠠᠭᠠᠨ
你的沉默 震耳欲聋
ᠤᠯᠠᠮ ᠦᠭᠡᠲᠡ ᠪᠡᠨ ᠤᠭᠰᠠᠭ᠎ᠠ ᠲᠡᠭᠡᠭᠰᠢ ᠪᠡᠨ
你才是真正的英雄
ᠤᠷᠲᠤ ᠵᠢᠨ ᠳᠠᠭᠤᠨ ᠊ᠤ ᠤᠤᠬᠠᠢ ᠲᠡᠭᠡᠭᠰᠢ ᠪᠡᠨ
歌颂您的英雄气概
ᠵᠤᠨ ᠬᠠᠪᠤᠷ ᠊ᠤᠨ ᠠᠮᠢᠯᠠᠯ ᠪᠦᠷᠢᠨ
爱你不跪的模样
ᠬᠠᠭᠲᠠ ᠨᠤᠭᠤᠭ᠎ᠡ ᠬᠠᠮᠠᠷ ᠴᠤᠷᠬᠢᠨ
爱你来自于蛮荒
ᠬᠠᠷ᠎ᠠ ᠴᠠᠭᠠᠨ ᠬᠠᠮᠤᠭ ᠪᠦᠬᠦᠨ
一生不借谁的光
ᠬᠠᠩᠭᠠᠯ ᠬᠦᠯᠦᠭ ᠊ᠦᠨ ᠲᠠᠪᠬᠢᠶ᠎ᠡ ᠰᠠᠶ᠋ᠢᠬᠠᠨ
你将造你的城邦
ᠬᠠᠷ᠎ᠠ ᠴᠠᠭᠠᠨ ᠬᠠᠮᠤᠭ ᠪᠦᠬᠦᠨ
一生不借谁的光
ᠬᠠᠩᠭᠠᠯ ᠬᠦᠯᠦᠭ ᠊ᠦᠨ ᠲᠠᠪᠬᠢᠶ᠎ᠡ ᠰᠠᠶ᠋ᠢᠬᠠᠨ ᠬᠦ᠋
你将造你的城邦

ᠠᠮᠢᠲᠤ ᠵᠢᠨ ᠰᠠᠶ᠋ᠢᠨ ᠊ᠢ ᠢᠷᠡᠭᠦᠯᠦᠨ᠎ᠡ
爱你孤身走暗巷
ᠠᠶ᠋ᠢᠰᠤᠢ ᠵᠤᠪᠠᠯᠠᠩ ᠊ᠢ ᠪᠤᠴᠠᠭᠠᠨ᠎ᠠ
爱你不跪的模样
ᠠᠷᠢᠭᠤᠨ ᠦᠨᠡᠨ ᠶᠤᠰᠤ ᠵᠢ ᠪᠠᠲᠤ ᠰᠠᠬᠢᠨ ᠭᠠᠯ ᠪᠠᠲᠠᠷᠠᠭᠠᠨ᠎ᠡ
爱你对峙过绝望 不肯哭一场
ᠠᠰᠢᠲᠠ ᠵᠢᠨ ᠬᠦᠴᠦᠨ ᠲᠡᠭᠦᠨ ᠊ᠦ ᠬᠠᠮᠲᠤ
爱你破烂的衣裳
ᠲᠡᠭᠦᠨ ᠊ᠦ ᠬᠦᠴᠦᠨ ᠪᠢᠲᠡᠨ ᠪ ᠬᠠᠮᠲᠤ
却敢堵命运的枪
ᠠᠶ᠋ᠢᠵᠠᠮ ᠬᠦᠭᠵᠢᠮ ᠨᠡᠶ᠋ᠢᠯᠡᠭᠡᠳ ᠬᠠᠮᠲᠤ
爱你和我那么像
ᠠᠵᠠ ᠵᠢᠨ ᠳᠠᠭᠤᠨ ᠊ᠤ ᠬᠠᠮᠲᠤ
缺口都一样
ᠮᠤᠷᠢ ᠲᠠᠢ ᠳᠠᠭᠤ  ᠲᠠᠢ
去吗 配吗
ᠬᠤᠯᠠ ᠲᠡᠯᠡᠬᠦ ᠤᠬᠠᠭᠠᠨ ᠲᠠᠢ
这褴褛的披风
ᠰᠤᠤ ᠲᠠᠢ ᠰᠢᠲᠢ ᠲᠠᠢ
战吗 战啊
ᠰᠢᠨ᠎ᠡ ᠵᠠᠭᠤᠨ ᠊ᠤ ᠵᠤᠲᠠᠭ ᠲᠠᠢ
以最卑微的梦
ᠵᠠᠭᠤᠨ ᠵᠢᠠᠷ ᠲᠤᠭᠠᠯᠠᠬᠤ ᠴᠢᠨᠦ ᠠᠯᠲᠠᠨ ᠬᠠᠭᠤᠲᠠᠰᠤ ᠮᠦᠩᠬᠡ
致那黑夜中的呜咽与怒吼
ᠵᠠᠭᠤᠨ ᠵᠢᠡᠷ ᠮᠦᠩᠬᠡᠷᠡᠬᠦ ᠪᠢᠲᠡᠨ ᠪ ᠠᠯᠲᠠᠨ ᠬᠠᠭᠤᠲᠠᠰᠤ ᠮᠦᠩᠬᠡ
谁说站在光里的才算英雄

ᠬᠠᠪᠤᠷ ᠊ᠤᠨ ᠤᠷᠢᠨ ᠤᠷᠤᠬᠤᠯᠠᠷ
春暖花开的时候
ᠬᠠᠶᠠᠭ᠎ᠠ ᠲᠡᠯᠡᠭᠰᠡᠨ ᠬᠠᠩᠭᠠᠢ ᠮᠢᠨᠢ
山林深处留脚印
ᠨᠠᠮᠤᠷ ᠊ᠤᠨ ᠰᠡᠷᠢᠬᠦᠨ ᠤᠨᠠᠬᠤᠯᠠᠷ
秋叶飘下来的时候
ᠨᠤᠶ᠋ᠢᠷ ᠵᠢᠡᠨ ᠬᠤᠯᠵᠢᠭᠠᠭᠰᠠᠨ ᠬᠠᠶ᠋ᠢᠷᠬᠠᠨ ᠮᠢᠨᠢ
森林就是祖先的魂

爱你孤身走暗巷
爱你不跪的模样
爱你对峙过绝望
不肯哭一场
爱你破烂的衣裳
却敢堵命运的枪
爱你和我那么像
缺口都一样
去吗 配吗
这褴褛的披风
战吗 战啊
以最卑微的梦
致那黑夜中的呜咽与怒吼
谁说站在光里的才算英雄
谁说站在光里的才算英雄

评分

我也在 + 30 赞一个!手掌都拍红了!
阿轩 + 20 赞一个!手掌都拍红了!

鲜花鸡蛋

澜天  在2023-9-13 21:27  送朵鲜花  并说:我非常同意你的观点,送朵鲜花鼓励一下
澜天  在2023-9-13 21:26  送朵鲜花  并说:我非常同意你的观点,送朵鲜花鼓励一下
澜天  在2023-9-13 21:26  送朵鲜花  并说:我非常同意你的观点,送朵鲜花鼓励一下
我也在  在2023-9-12 14:11  送朵鲜花  并说:我非常同意你的观点,送朵鲜花鼓励一下
琏璐児  在2023-9-12 08:37  送朵鲜花  并说:我非常同意你的观点,送朵鲜花鼓励一下

推荐理由:

2022年一首《孤勇者》火遍大街小巷。

如今,「安达组合」将这首对无名英雄的赞歌唱给了坚守在草原的平凡牧民。
伴随着低沉的呼麦声与萧瑟的马头琴声响起,沉浸在蒙古语的歌词之中,
那些在寒冷的风沙中、在草原上裹着厚厚的衣服、艰难驱赶着羊群的牧民们,开始有了具体的模样。

音乐在这一刻的穿透力达到了顶峰,那是跨越民族、跨越语言,只凭音符就能编织的简单又坚实的力量,
它把牧民们的英雄身姿也通过音乐传送到了我们眼前。
通过安达组合的演绎,《孤勇者》有了真实的参照。

正如其其格玛所说:“草原上还有冬天和秋天”。正是这些草原上的孤勇者们,
在严寒与冻土中默默守卫着草原,这一方土地的根与魂才能被传承与延续。
所以在当博·那日苏在说起要在舞台上唱《孤勇者》时,草原上的年轻一辈才会尤为激动,
在得知会有蒙语的改编时更是期待至极。他们几辈人眼中的英雄,终于有机会用音乐展示在世人的面前。

同样,《孤勇者》这首赞歌也让我们相信:面对生活中不可避免的雨打风霜,
面对每个人生命中都会经历的坎坷与挫折,自身也许很渺小,但不曾动摇自己所坚持的事情、
不曾改变自己的信念,这种坚守一切、昂首挺胸的姿态,
散发巨大的能量,也许我们都是英雄,都值得被歌颂。

鲜花鸡蛋

澜天  在2023-9-13 21:27  送朵鲜花  并说:我非常同意你的观点,送朵鲜花鼓励一下

岚儿姐周二快乐咯

这版本没听过嘞

孤勇者竟有這樣版本嘍

这个版本也很好听了。

曾经灰常的火一首歌。

[LV.Master]伴坛终老

欣赏一下。谢谢。

琏璐児 发表于 2023-9-12 08:38
岚儿姐周二快乐咯

琏璐児 周三快乐哦!

是吧!这是夏乐最新版本哦;